CZ DE IT
14. 9. 2011

2 v 1 aneb hladké panely a nařasené závěsy ve společné kolejničce

Kontrasty a kombinace jsou vždy vděčné, ať už pro svou variabilitu a výzvu pro probuzení fantazie nebo pro úspěšných finální dojem. Výsledek jedné z realizací možná i vám přinese potřebnou inspiraci.

Nápadité a velmi dekorativní zastínění francouzského okna v obývacím pokoji navrhla naše designerka nejenom v kombinaci doplňujících se materiálů, ale i v kombinaci dvou odlišných tvarů dekorace na společném závěsném systému. Základem je bílá hliníková čtyřkolejnice, jejíž tři řady jsou osazeny pojízdnými lištami se suchým zipem a přední kolejnice jezdci.

dsc03673.jpg   dsc03677.jpg   dsc03678.jpg

Lišty jsou určeny k instalaci panelů japonské posuvné stěny,které zajišťují alternativní zastínění během dne. Večer přichází ke slovu jemné nařasené závěsy, zavěšené na přední řadě kolejnice a překrývající panely. Během dne tvoří nedílnou součást dekorace, umístěné na okrajích vedle hladkých panelů. Při otevření francouzského okna je odsunuté panely možné zasunout a ukrýt pod závěsy nebo nechat částečně vykukovat okraje panelů, které tak vytváří zajímavý kontrast mezi hladkou plochou a oblými záhyby závěsů.

dsc03589.jpg   dsc03683.jpg   dsc03681.jpg

Na panely navrhla designerka výrazný a přitom nenásilný design pravidelných vodorovných pruhů obsažených v poloprůhledné zácloně 9852. Její kouzlo spočívá ve střídání odlišných struktur - organzy, vytkávaného vzoru a plastického seskupení proužků z měkké žinylky. Tento materiál je velmi vhodný na panely japonských stěn, jako v naší realizaci, římské rolety a velmi příjemně působí i ve formě splývavých řasených polozávěsů. Jako koordinát je v naší nabídce jednobarevný závěs 9852 a záclona 9880. Záclonu jsme tentokrát nevyužili, ovšem závěs přišel vhod jako dotažení kombinace v dekoraci. Jeho struktura je totožná s pruhy vytkávaného vzoru na panelech. Horní okraj závěsů je zvýrazněn řasící páskou s pravidelnými záhyby, která působí na jemném závěsu velmi dekorativně.

Zastínění širokého francouzského okna je navrženo v tlumených a příjemně působících smetanových a hnědavých odstínech, které vhodně doplňují výraznou malbu stěn a tmavší podlahu.

Autor článku: redakce Zaclona.cz

 

Zpět do kategorie

Bronislava Novotná (Praha)

Změna je krok k dosažení vyšší úrovně interiérů.

Služby   

  • Profesionální poradenství
  • Konzultace ve studiu
  • Konzultace u klienta
  • Odborné zaměření
  • Zajištění výroby
  • Šití
  • Odborná montáž
  • Aranžování
  • Tapetování a malba
  • Asistence architektům
Líbí se Vám realizace?
Kontaktujte nezávazně naší designérku!

Diskutujte s námi